Friday, April 29, 2011

27.04.11

On kolmapäev.
Tulin talli nagu ikka ja vahetasin riided ära:) siis andsin hobustele söögid ette ,kes sees ja juua.. siis märkasin et prometheus ja varsad on sees..lasin siis nemad ka välja,kui olid oma odra ära söönud.
Siis lasin koplisse vett ja vaatasin mis hobused teeevad. ja hakkasin bokse tegema, kuna hobused on enamus ikka väljas juba siis oli vähe bokse teha tegelikult oleks ainult 4,aga kuna täna öösel olid 3hobust veel sees siis nende omad ja veel tegelikult kogu talli teiste hobuste boksid oli vaja ka üle käia ,et võtta junnid ära ,et kui vaja hobused sisse tulla võinii on boksid ikka korras. aa meil on muideks seal kanad ka:) andsin neile juua ja natukene odra ja lasin välja, jubedalt kardan kukke, ootasin kuni ta oli välja läinud ja jooksuga võtsin munad ära. Siis tegin jänese puuri puhtaks ja andsin talle süüa ja juua:) jänes on väga armas.
Ja umbes oligi suht lõuna käes ja lasin havanna ja rihanna välja ringaeda jooksma:) rihannale räigelt meeldib koguaeg hüppab nagu segane ,kui juba boksi uksest on välja minek siis teab et nüüd saab ringaeda, tallis hoiab end vaos ja kui jõuame õue siis paneb sellise kalopiga oma aeda ,et täitsa juba:)täiega vinge on vaadata.
siis jootsin veel teisi, enne muidugi kui havanna välja lasin jootsin teda ka korralikult,kuna väljas on niii palav ja varssa imetab ka sisi vedeliku tarbib ta jubedalt palju.
Järgmiseks hakkasin talli koristama panin kõik tekid sinna kus käivad ja pühkisin kogu talli ära.
Ja siis tuli üks 7aastane tüdruk talli(ema tõi ära), algul kartsin ,et pean teda ka valvama,et midagi ei juhtusk aga asi on hoopis teisiti tüdruk on väga sõbralik ja seltsiv ja jutustasime kohutavalt palju:) hiljem läks jumbuga sõitma ka:) ta on ratsutanud peaaegu juba aasta ja enamus on ise õppinud kõrval vaadates kuidas teised sõidavad, väga tubli tüdruk. nüüd suvel läheb ka treeneri käealla sõitma, riina hakkab teda õpetama.
Siis vahetasin ka ringaias olevad hobused ära tõin havanna ja rihanna sisse ja lasin jumbu ja morgani välja.
jootsin neid jälle ja lasin ka koplisse vett:)
andsin lõuna ette jategin nipet-näpet asju tallis.
Tekst võib olla veidikene segane,kuna tuletasin meelde, vahepeal on jäänud3päeva kirjutamata:) jakusagilt eelmisest nädalast 2päeva, pean need ka meelde tuletama:)

No comments:

Post a Comment