Sunday, May 8, 2011

Neljapäev

Täna ,kui ärkasin teadsin küll,et kohe kohe on nädalavahetus tulemas ja saab puhata:)
Mitte et praktika raske oleks, ega kerge ka mitte kõik tööd on mingilmääral rasked aga mina olen väga rahul selle kohaga kolektiiv ja kõik on väga super.
Talli jõudes vahetasin riided ära ja hakkasin tegutsema, panin hobustele söögid ette ja viisin dilma oma koplisse, ta on teistest eraldatud ,kuna on tiine mära aga tema kopel asub otse ringaia kõrvak, ja seal käib palju hobuseid päeval, et suhtlus on tal teistega täiesti olemas, lihtsalt on oma psiike koht kus on tema söök ja jook. Suure karjaga on tal ka suhtlus olemas ikka koguaeg.
Ja käivad ja suhtlevad ikka .
Siis kasisin natukene jumbut ja unistust( šetlandi ponid).
Lasin koplisse vee ja siis tuligi marge.
Ja siis mõtlesime ,et läheme sõitma ,et toon poweri ja apsa sisse. Nii nad olid siin ees , tõin poweri sisse aga keda pole on apsa, tema oli osade teistega kopli kõige tagumises nurgas.
Niisiis võtsingi nööri ja asusin teele kopli peaaegu kõige tagumisele nurgale, et sealt hobune tuua, kellega sõitu minna:)
Jalutasime siis tagasi , kuni lõpuks jõudsimegi kohale ja nii see kohe juthub, mitte ühtegi hobust ei olnud seal, oleksin ju võinud elektri traadi maha panna ja viia apsa talli, aga vahest need tulevad sellise jooksuga ,et jube. niisiis mõtlesin ,et viskan korraks maha ja lasin apsal nööri pikaks ja keerasin ümber ütlesin nagu koerale ,seisa ma panen ülesse aga ega tema kuule ju, kohe kui hakkasin elektri traati tõstma arvas ta et tema tahab sealt üle minna ja nii ta saigi endal kabja alla säraka ja mudiugi kohe hakkas tõmblema ja tahist ära, hoidsin nii kõvasti kui sain aga lõpuni ei suutnud hoida, et teda rahustada ja nii ta mega kiire välk kiire galopiga panigi kopli küige tagumisse nurka tagasi.
Ja nii ma siis läksingi uuesti tagasi teda tooma, ise terve tee podisesin pidin ma selle traadi maha panema ja pidi ta peale astuma ja kas ta annab veel kätte, ega see kerge polnud aga kui sian vaikselt nööri kätte võtsin selle ära ja võtsin ise päitsetest kinni ja nii sain ta uuesit tagasi, kui marge nägi ,et hakkasime jõudma tegi kaugelt juba kopli mulgu ise lahti ja saime uuesti läbi, enne kui löbi läksime panin nööri ,et äkki ehmatab või kardab ja saab uuesti lahti, aga õnneks seda ei juthunud.
Läksime talli, panime neile odra ette ja natukene puhkasin kuni nad odra sõid ja siis tõin varustuse ja puhastusasjad ära.
Siis hakkasin teda valmis panema, väga mõnus hobune:) jaa trennis no paremat hobust ei ole:D ta õpetab väga palju ratsaniku ennast,kuna ta on nii kogenud ja hea hobune, Gunnar Kletenbergi endine hobune on apsa.
Päris suur on ja see vb algul ehmatas aga ei väga super hobune ja mul vägahea meel ,et võin temaga nädala sees koguaeg sõita:)super mõnus ikka.
Ostsin talle suhkurt ka ,et pele trenni saan anda:) ta siiski väga, väga mõnus ja mingit premeeriat peab saama.
Siis tõime kaks noort hobust ära Iveta ja Rossa, tegelesime siis margega nendega veidikene ja siis andsin jumbuga trenni ühele pisikesele tüdrukule:) jumbu on väga mõnus poni lastele, super lihtsalt:)
ja siis tuldigi mulle juba järgi ja sellega lõppes minu tänane päev:)

No comments:

Post a Comment